Франклин Делано Рузвелт (30 януари 1882 - 12 април 1945) 

...
Франклин Делано Рузвелт (30 януари 1882 - 12 април 1945) 
Коментари Харесай

Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх

Франклин Делано Рузвелт (30 януари 1882 - 12 април 1945)  е 32-ият президент на Съединени американски щати, единственият, спечелил четири президентски акции. Определен за най-успешния американски президент в проучване на английски учени. Сред историческите постижения на Рузвелт са: разширената роля на държавното управление в ръководството на стопанската система, повишение на регулациите за фирмите за отбрана на околната среда, опитите за прекъсване на корупцията, основаване на системата за обществено обезпечаване, която разрешава възрастните жители да се пенсионират с доходи и помощ, това, че страната печели Втората международна война, инициирането на глобализацията; основаването на коалиция от гласоподаватели към Рузвелт. Ето някои запаметяващи се негови мисли:



Ако се отнасяш към хората както би трябвало и те ще се отнасят към теб както трябва… в деветдесет % от времето.
Бариерата пред триумфа не е нещо, което съществува в действителния свят: това са просто нашите подозрения в качествата ни.
Бъдете откровени, бъдете къси и си седнете.
Вие сте единствено статист в играта на всички останали.
Всички знаем, че книгите горят, само че знаем доста добре, че книгите не могат да бъдат унищожени посредством огън. Хората умират, само че не и книгите. Никой човек и никаква мощ не могат да унищожат паметта … В тази война, както знаем, книгите са оръжия. И това е част от вашето посвещение постоянно да вършиме от тях оръжия за човешката независимост.
Ако цивилизацията желае да оцелее, ние би трябвало да развиваме науката за човешките взаимоотношения, способността на всички нации да живеят дружно и да работят дружно в един и същи свят в мир.
Единственото нещо, от което би трябвало да се опасяваме, е самият боязън.
Изпитвам непоколебимата убеденост, че демокрацията, не може да бъде разрушена, в случай че поддържаме ресурсите си от библиотеки и мислещите хора имат опция да ги употребяват.
Има доста способи да вървите напред, само че единствено един метод да стоите на едно място.

Когато стигнеш до края на въжето, завържи възел и се хвани крепко.
Можем да не сме в положение да подготвим бъдеще за нашите деца, само че можем най-малко да подготвим нашите деца за бъдещето.
Направѝ нещо. Ако рабòти, продължавай да го правиш. Ако не, направи нещо друго.
Очакваме с неспокойствие свят, учреден на четири съществени човешки свободи. Първата е свободата на словото и изразяването… Втората е свободата на всеки човек да се покланя на Бога по собствен личен начин… Третата е свободата от лишения… Четвъртата е свободата от страха…
Смелостта не е липса на боязън, а по-скоро преценката, че нещо друго е по-важно от страха.
Стойността на любовта постоянно ще бъде по-голяма от цената на омразата… Всяка нация или група от народи, които всяват ненавист, в последна сметка ще бъдат раздрани на части от тази омраза…
Ужасно е, когато ръководите, да погледнете през рамото си и да не видите никого след себе си.
Хората не са пленници на ориста, а единствено на личните си мозъци.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР